From 2faa747e2303ee774a4b4aace961188e950e185a Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Mon, 8 Apr 2024 21:09:22 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.58. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8 | 217 +++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 217 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8 b/docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..128b6f3 --- /dev/null +++ b/docs/manual/mod/prefork.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,217 @@ + + + + + +prefork - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + + +
<-
+ +
+

Apache MPM prefork

+
+

Mevcut Diller:  de  | + en  | + fr  | + ja  | + tr 

+
+ + + +
Açıklama:Evresiz ön çatallamalı HTTP sunucusu oluşturur
Durum:MPM
Modül Betimleyici:mpm_prefork_module
Kaynak Dosyası:prefork.c
+

Özet

+ +

Bu çok süreçlilik modülü (MPM) evresiz ve + çocuk süreçlerin önceden çatallandığı bir HTTP sunucusu oluşturur. Her + çocuk süreç gelen bir isteğe yanıt verirken ebeveyn süreç çocuk süreç + havuzunu yönetir. Evresiz kütüphanelerle uyumluluk için evrelemeden + kaçınma ihtiyacında olan siteler için uygundur. Ayrıca istekleri + birbirlerinden yalıtmak için en iyi MPM’dir, dolayısıyla herhangi bir + istekle ilgili bir sorun diğerlerini etkilemez.

+ +

Bu MPM kendi kendine her duruma çok iyi uyum sağladığından + yapılandırma yönergeleri ile yapılandırılmaya nadiren ihtiyaç gösterir. + Yönergelerin en önemlisi MaxRequestWorkers olup, değeri aynı anda almayı umduğunuz + istek sayısını işleyebilecek kadar büyük, fiziksel belleğin tüm + süreçlerin ihtiyaçlarını karşılamasına yetecek kadar da küçük olması + gerekir.

+
+ +
top
+
+

Nasıl çalışır?

+

Bağlantıları dinleyip gerektiğinde onlara hizmet sunan çocuk süreçleri + devreye almak tek bir denetim sürecinin sorumluluğundadır. Apache httpd + daima, gelen isteklere hizmet vermeye hazır bekleyen en fazla sayıda + sunucu sürecini yedekte tutmaya veya boşta bekletmeye + çalışır. Bu suretle, istemcilere isteklerinin sunulması için yeni çocuk + süreçlerin çatallanmasını beklemek gerekmez.

+ +

Ana sürecin istekleri sunacak çocuk süreçleri oluşturma işlemini nasıl + gerçekleştireceği StartServers, MinSpareServers, MaxSpareServers ve MaxRequestWorkers yönergeleri ile düzenlenir. Apache httpd + kendiliğinden her duruma çok iyi uyum sağladığından, genelde, çoğu + sitenin bu yönergelerin öntanımlı değerlerini değiştirmesi gerekmez. + Aynı anda 256’dan fazla isteğe hizmet sunacak sitelerin MaxRequestWorkers değerini arttırmaları + gerekebilir. Ancak, fiziksel belleği yeterli olmayan sitelerin de + sunucunun belleği diske takaslamasını önlemek için bu değeri + azaltmaları gerekebilir. Süreç oluşturmanın ayarlanması ile ilgili daha + fazla bilgi edinmek için başarım + arttırma ipuçları belgesine bakınız.

+ +

Unix altında 80. portu dinleyebilmek için ana sürecin + root tarafından çalıştırılmış olması gerekirse de çocuk + süreçler Apache httpd tarafından daha az yetkili bir kullanıcının + aidiyetinde çalıştırılırlar. Apache httpd’nin çocuk süreçlerinin + kullanıcı ve gruplarını ayarlamak için User ve Group + yönergeleri kullanılır. Çocuk süreçlerin sunacakları içeriği okumaya + yetkili olmaları gerekir, fakat bu yetkinin mümkün olduğunca kısıtlı + tutulmasına çalışılmalıdır.

+ +

MaxConnectionsPerChild + yönergesi ana sunucunun eski süreçleri öldürüp yenilerini oluşturmayı + ne kadar sıklıkla yapacağını denetler.

+ +

Bu MPM, gürleyen sürü sorunu ortaya çıktığında (genelde çok sayıda + dinlenen soket varlığında) gelen bağlantılara erişimi dizgileştirmek için + mpm-accept muteksini kullanır. Bu muteksin gerçeklenimle + ilgili hususları Mutex yönergesi ile + yapılandırılabilir. Bu muteks hakkında ek bilgi için başarımın arttırılması + belgesine bakınız.

+
+
top
+

MaxSpareServers Yönergesi

+ + + + + + + +
Açıklama:Boştaki çocuk süreçlerin azami sayısı
Sözdizimi:MaxSpareServers sayı
Öntanımlı:MaxSpareServers 10
Bağlam:sunucu geneli
Durum:MPM
Modül:prefork
+

MaxSpareServers yönergesi boştaki + çocuk sunucu süreçlerinin azami sayısını belirler. Boştaki süreç, o an + bir isteğe hizmet sunmayan süreçtir. Eğer + MaxSpareServers sayıda süreçten daha fazla boşta + süreç varsa ana süreç bu fazlalıkları öldürecektir.

+ +

Bu parametrenin ayarlanması sadece çok meşgul siteler için gerekli + olabilir. Bu parametreye çok büyük bir değerin atanması oldukça kötü + bir fikirdir. Eğer bu değeri MinSpareServers değerine eşit veya daha küçük bir değere + ayarlarsanız, Apache HTTP Sunucusu bu değeri kendiliğinden MinSpareServers + 1 olarak + değiştirecektir.

+ +

Ayrıca bakınız:

+ +
+
top
+

MinSpareServers Yönergesi

+ + + + + + + +
Açıklama:Boştaki çocuk süreçlerin asgari sayısı
Sözdizimi:MinSpareServers sayı
Öntanımlı:MinSpareServers 5
Bağlam:sunucu geneli
Durum:MPM
Modül:prefork
+

MinSpareServers yönergesi boştaki + çocuk sunucu süreçlerinin asgari sayısını belirler. Boştaki süreç, o an + bir isteğe hizmet sunmayan süreçtir. Eğer + MinSpareServers sayıda süreçten daha az boşta + süreç varsa ana süreç sayıyı tamamlamak için yeni çocuk süreçler + oluşturacaktır: Bir tane oluşturur, 1 saniye bekler, sonra 2 tane + oluşturur, 1 saniye bekler, sonra 4 tane oluşturur ve saniyede 32 çocuk + süreç oluşturuluncaya kadar böyle üstel olarak artar. Artış + MinSpareServers ile belirlenen sayıda + duracaktır.

+ +

Bu parametrenin ayarlanması sadece çok meşgul siteler için gerekli + olabilir. Bu parametreye çok büyük bir değerin atanması oldukça kötü + bir fikirdir.

+ +

Ayrıca bakınız:

+ +
+
+
+

Mevcut Diller:  de  | + en  | + fr  | + ja  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3