From 2faa747e2303ee774a4b4aace961188e950e185a Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Mon, 8 Apr 2024 21:09:22 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.58. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8 | 195 ++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 195 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8 b/docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..32e6aa9 --- /dev/null +++ b/docs/manual/programs/apachectl.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,195 @@ + + + + + +apachectl - Apache HTTP Sunucusu Denetim Arayüzü - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + +
<-
+

apachectl - Apache HTTP Sunucusu Denetim Arayüzü

+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ko  | + tr 

+
+ +

apachectl Apache Hiper Metin Aktarım + Protokolü (HTTP) sunucusu için bir denetim aracıdır. Sistem + yöneticisinin Apache httpd artalan + sürecini denetimi altında tutabilmesine yardımcı olmak amacıyla + tasarlanmıştır.

+ +

apachectl iki kipte işleyebilir. + İlkinde, httpd komutu için basit + bir önyüz gibi davranarak, gerekli ortam değişkenlerini atar ve + belirtilen komut satırı seçenekleriyle + httpd sürecini başlatır. İkinci + kipte ise, apachectl bir SysV başlatma + betiği olarak start, + restart, + stop gibi tek sözcüklük basit argümanlar + alır ve bunları uygun sinyallere dönüştürerek + httpd'ye gönderir.

+ +

Eğer Apache kurulumunuzda standart dışı dosya yolları kullanmışsanız, + httpd programına uygun yolları + atamak için apachectl betiğini elden + geçirmelisiniz. Bu arada gerek gördüğünüz + httpd komut satırı argümanlarını da + belirtebilirsiniz. Ayrıntılar için betik içindeki açıklamalara + bakınız.

+ +

apachectl betiği başarı durumunda 0 + çıkış değeri ile döner. Bir hata durumunda ise sıfırdan farklı bir + değerle döner. Daha fazla bilgi için betik içindeki açıklamalara + bakınız.

+
+ +
top
+
+

Kullanım

+ +

apachectl önyüz kipinde çalıştığında + httpd programının bütün komut + satırı argümanlarını kabul edebilir.

+ +

apachectl [ httpd-argümanları ] +

+ +

SysV başlatma betiği kipinde ise, + apachectl aşağıda tanımlanan basit, tek + sözcüklük komutları kabul eder.

+ +

apachectl komut

+ +
top
+
+

Seçenekler

+ +

Burada sadece SysV başlatma betiğine özgü seçeneklere yer verilmiştir. + Diğer argümanlar için httpd kılavuz + sayfasına bakınız.

+ +
+
start
+
Apache httpd artalan sürecini + başlatır. Zaten çalışmaktaysa bir hata verir. apachectl + -k start komutuna eşdeğerdir.
+ +
stop
+
Apache httpd artalan sürecini + durdurur. apachectl -k stop komutuna + eşdeğerdir.
+ +
restart
+
Apache httpd artalan sürecini + yeniden başlatır; çalışmıyorsa çalıştırılır. Artalan sürecinin ölü + olmadığından emin olmak için yeniden başlatmadan önce + configtest seçeneği verilmiş gibi + yapılandırma dosyaları sınanır. apachectl -k + restart komutuna eşdeğerdir.
+ +
fullstatus
+
mod_status üzerinden tam bir + durum raporu gösterir. Bunun çalışması için sunucuda + mod_status etkinleştirilmiş olmalı + ve sisteminizde lynx gibi bir metin + kipi HTTP tarayıcı kurulu olmalıdır. Durum raporuna erişmek için + kullanılacak adres betik içinde STATUSURL değişkenine + atanabilir.
+ +
status
+
Özet halinde bir durum raporu gösterir. O an sunulmakta olan + isteklerin gösterilmemesi dışında + fullstatus seçeneği gibidir.
+ +
graceful
+
Apache httpd artalan sürecini + nazikçe yeniden başlatır; çalışmıyorsa çalıştırılır. O an + hizmet sunmakta olan çocuk süreçleri hemen durdurmaması dışında + normal yeniden başlatma gibidir. Bir yan etki olarak eski günlük + dosyaları hemen kapatılmaz. Yani, günlük dosyalarını döndüren bir + betik kullanıyorsanız yenilerini başlatmadan önce eski dosyaların + tamamen kapandığından emin olmak için belli bir süre beklemeniz + gerekecektir. Artalan sürecinin ölü olmadığından emin olmak için + yeniden başlatmadan önce configtest + seçeneği verilmiş gibi yapılandırma dosyaları sınanır. + apachectl -k graceful komutuna + eşdeğerdir.
+ +
graceful-stop
+
Apache httpd artalan sürecini + nazikçe durdurur. O an hizmet sunmakta olan çocuk süreçleri + hemen durdurmaması dışında normal durdurma gibidir. Bir yan etki + olarak eski günlük dosyaları hemen kapatılmaz. + apachectl -k graceful-stop komutuna + eşdeğerdir.
+ +
configtest
+
Yapılandırma dosyasında sözdizimi denetimi yapılmasını sağlar. + Yapılandırma dosyaları çözümlenir ve bir sorun yoksa bir Syntax + Ok raporu verilir fakat, bir hata varsa o hataya ilişkin + ayrıntılı bilgi verilir. apachectl -t + komutuna eşdeğerdir.
+ +
+ +

Aşağıdaki seçenek eski sürümlerde kullanılmaktaydı, fakat artık + kullanılmamaktadır.

+ +
+
startssl
+
httpd programını SSL destekli + başlatmak için, yapılandırma dosyanızı ilgili yönergeleri içermesi + için elden geçirmeli ve normal apachectl + start komutunu kullanmalısınız.
+
+
+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ko  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3