From 6beeb1b708550be0d4a53b272283e17e5e35fe17 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Sun, 7 Apr 2024 17:01:30 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.57. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8 | 214 +++++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 214 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8 b/docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..8689073 --- /dev/null +++ b/docs/manual/mod/mod_unixd.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,214 @@ + + + + + +mod_unixd - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + + +
<-
+ +
+

Apache Modülü mod_unixd

+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + tr 

+
+ + + +
Açıklama:Unix ailesi platformlar için temel (gerekli) güvenlik.
Durum:Temel
Modül Betimleyici:unixd_module
Kaynak Dosyası:mod_unixd.c
+
+
Support Apache!

Yönergeler

+ +

Bulunan hatalar

Ayrıca bakınız:

+
+ +
top
+

ChrootDir Yönergesi

+ + + + + + + + +
Açıklama:Sunucunun başlatıldıktan sonra chroot(8) yapacağı dizini + belirler.
Sözdizimi:ChrootDir /dizin/yolu
Öntanımlı:none
Bağlam:sunucu geneli
Durum:Temel
Modül:mod_unixd
Uyumluluk:Apache HTTP Sunucusunun 2.2.10 and laterve sonraki sürümlerinde + kullanılabilir.
+

Bu yönerge sunucuya başlatıldıktan sonra ağdan gelen istekleri kabul + etmeden önce belirtilen dizine chroot(8) yapmasını söyler.

+ +

Sunucuyu chroot altında çalıştırmanın basit bir işlem olmadığına ve + özellikle CGI veya PHP gibi betikler çalıştırıyorsanız ek ayarlamalar + yapmanız gerektiğine dikkat ediniz. Lütfen, bu özelliği kullanmaya + çalışmadan önce chroot işlemleri hakkında gerektiği kadar bilgi sahibi + olduğunuzdan emin olunuz.

+ +
+
top
+

Group Yönergesi

+ + + + + + + +
Açıklama:İsteklere yanıt verecek sunucunun ait olacağı grubu belirler.
Sözdizimi:Group unix-grubu
Öntanımlı:Group #-1
Bağlam:sunucu geneli
Durum:Temel
Modül:mod_unixd
+

Group yönergesi, sunucunun hangi grup altında + isteklere yanıt vereceğini belirler. Bu yönergenin uygulanabilmesi için + sunucunun root olarak çalıştırılmış olması gerekir. + Sunucuyu root dışında bir kullanıcı başlattığı takdirde, + sunucu belirtilen gruba geçemez ve kullanıcının kendi grubunda + çalışmaya devam eder. unix-grubu şunlardan biri olabilir:

+ +
+
Bir grup adı
+
Gruba ismiyle başvurulur.
+ +
# ardından grup numarası
+
Gruba numarası ile başvurulur.
+
+ +
Group www-group
+ + +

Çalışan sunucu için özellikle yeni bir grup atamanız önerilir. Bazı + sistem yöneticileri nobody grubunu kullanırlar fakat + bu her zaman mümkün olmadığı gibi arzulanan da değildir.

+ +

Güvenlik

+

Ne yaptığınızı ve ne tehlikelere yol açacağınızı bilmiyorsanız + Group (veya User) yönergesine değer olarak + root atamayınız.

+
+ + +

Ayrıca bakınız:

+ +
+
top
+

Suexec Yönergesi

+ + + + + + + +
Açıklama:suEXEC özelliğini etkin veya etkisiz yapar
Sözdizimi:Suexec On|Off
Öntanımlı:suexec çalıştırılabiliri uygun sahip ve kip ile mevcutsa On, değilse + Off
Bağlam:sunucu geneli
Durum:Temel
Modül:mod_unixd
+

On olduğunda, suexec çalıştırılabiliri yoksa veya dosya kipi ve sahibi + geçersizse httpd başlatılamaz.

+

Off olduğunda, suexec çalıştırılabiliri varsa ve hatta dosya kipi ve + sahibi geçerli olsa bile suEXEC özelliği iptal edilir.

+ +
+
top
+

User Yönergesi

+ + + + + + + +
Açıklama:İsteklere yanıt verecek sunucunun ait olacağı kullanıcıyı + belirler.
Sözdizimi:User unix-kullanıcısı
Öntanımlı:User #-1
Bağlam:sunucu geneli
Durum:Temel
Modül:mod_unixd
+

User yönergesi, sunucunun hangi kullanıcı olarak + isteklere yanıt vereceğini belirler. Bu yönergenin uygulanabilmesi için + sunucunun root olarak çalıştırılmış olması gerekir. + Sunucuyu root dışında bir kullanıcı başlattığı takdirde, + sunucu belirtilen kullanıcıya geçemez ve mevcut kullanıcıyla çalışmaya + devam eder. Eğer sunucuyu root olarak başlatmışsanız ana + süreç root olarak çalışmaya devam edecektir. unix-kullanıcısı + şunlardan biri olabilir:

+ +
+
Bir kullanıcı adı
+
Gruba ismiyle başvurulur.
+ +
# ardından kullanıcı numarası
+
Kullanıcıya numarası ile başvurulur.
+
+ +

Bu yönergede belirtilecek kullanıcının, başkaları tarafından üzerinde + değişiklik yapılabilecek dosyalardan başkasına erişemeyen bir kullanıcı + olmaması gerektiği gibi, HTTP isteklerini işlemek dışında işlemler de + yapabilen bir kullanıcı olmamalıdır. + Çalışan sunucu için özellikle yeni bir grup atamanız önerilir. Bazı + sistem yöneticileri nobody kullanıcısını kullanırlar fakat + nobody kullanıcısı sistemde başka amaçlarla + kullanılabildiğinden bu her zaman mümkün olmadığı gibi arzulanan da + değildir.

+ +

Güvenlik

+

Ne yaptığınızı ve ne tehlikelere yol açacağınızı bilmiyorsanız + User (veya Group) yönergesine değer olarak + root atamayınız.

+
+ +

Ayrıca bakınız:

+ +
+
+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3