From 6beeb1b708550be0d4a53b272283e17e5e35fe17 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Sun, 7 Apr 2024 17:01:30 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.57. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8 | 222 +++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 222 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8 b/docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..3edc131 --- /dev/null +++ b/docs/manual/mod/mod_userdir.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,222 @@ + + + + + +mod_userdir - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + + +
<-
+ +
+

Apache Modülü mod_userdir

+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ja  | + ko  | + tr 

+
+ + + +
Açıklama:Kullanıcılara özel dizinler
Durum:Temel
Modül Betimleyici:userdir_module
Kaynak Dosyası:mod_userdir.c
+

Özet

+ +
Bu modülü kullanarak, birden çok kullanıcının içeriği +aynı kaynaktan almasına izin verirsiniz. Aynı kaynak politikası Javascript +ve http güvenliğinin temelidir. Http sayfalarının aynı kaynaktan alınması +nedeniyle bu sayfalar birbirini okuyabilir, denetleyebilir ve bir sayfadaki +güvenlik sorunları başka bir sayfayı etkileyebilir. Bu, özellikle özdevinimli +içerik ve kimlik doğrulaması içeren https sayfalarıyla birlikte ve +kullanıcılarınızın birbirlerine güvenmeleri gerekmediğinde tehlikelidir. +
+ +

Bu modül kullanıcılara özel dizinlere + http://example.com/~kullanıcı/ sözdizimi kullanılarak + erişilebilmesini mümkün kılar.

+
+ + +
top
+

UserDir Yönergesi

+ + + + + + +
Açıklama:Kullanıcıya özel dizinlerin yeri
Sözdizimi:UserDir dizin [dizin] ...
Bağlam:sunucu geneli, sanal konak
Durum:Temel
Modül:mod_userdir
+ +

UserDir yönergesi, bir kullanıcıya ait bir + belge için bir istek yapıldığında, isteğin kullanıcının ev dizininde + bulunan belli bir dizinden karşılanmasını sağlar. + dizin olarak şunlar belirtilebilir:

+ +
    +
  • Dizinin ismi veya aşağıdakiler gibi bir kalıp.
  • + +
  • disabled anahtar sözcüğü. enabled anahtar + sözcüğü ile sonradan etkin kılınmadıkça tüm kullanıcı-dizin + dönüşümlerini iptal eder (aşağıya bakınız).
  • + +
  • disabled anahtar sözcüğünü takibeden boşluk ayraçlı + kullanıcı isimleri listesi. Bu listede yer alan kullanıcı isimlerine, + sonradan bir enabled listesinde görünse bile, dizin + dönüşümleri asla uygulanmaz.
  • + +
  • enabled anahtar sözcüğünü takibeden boşluk ayraçlı + kullanıcı isimleri listesi. Genel bir iptal sözkonusu olsa bile, + kullanıcı ismi bir disabled listesinde yer almadıkça, bu + listede yer alan dizinlere dönüşüm uygulanır.
  • +
+ +

Userdir yönergesinde ne enabled ne de + disabled varsa, argüman bir dosya ismi kalıbı olarak ele + alınır ve kullanıcı belge kök dizininin yolunu oluşturmakta kullanılır. + http://example.com/~ali/bir/iki.html şöyle dönüştürülür:

+ + + + + + + + + + +
Kullanılan UserDir yönergesi    Elde edilen yol
UserDir public_html~ali/public_html/bir/iki.html
UserDir /usr/siteler/usr/siteler/ali/bir/iki.html
UserDir /home/*/htdocs/home/ali/htdocs/bir/iki.html
+ +

Aşağıdaki yönergelerle istemciye gönderilecek yönlendirmeler:

+ + + + + + + + + + +
Kullanılan UserDir yönergesi    Elde edilen yönlendirme
UserDir http://example.com/usershttp://example.com/users/ali/bir/iki.html
UserDir http://example.com/*/usrhttp://example.com/ali/usr/bir/iki.html
UserDir http://example.com/~*/http://example.com/~ali/bir/iki.html
+ +
+ Bu yönergeyi kullanırken dikkatli olun; örneğin, "UserDir + ./" şeklinde bir atama "/~root" isteklerini + "/" dizinine yönlendirir ki bu elbette istenmez. Bu + bakımdan yapılandırmanızda mutlaka bir "UserDir disabled + root" satırının yer almasını tavsiye ederiz. Daha fazla bilgi + için Directory yönergesine ve Güvenlik İpuçları sayfasına + bakınız. +
+ +

Diğer örnekler:

+ +

Bir kaç kullanıcı hariç kalan herkesin UserDir + dizinlerini iptal etmek için şunu yapabilirsiniz:

+ +
UserDir disabled
+UserDir enabled birey1 birey2 birey3
+ + +

Bir kaç kullanıcı hariç kalan herkesin UserDir + dizinlerini etkin kılmak için şunu yapabilirsiniz:

+ +
UserDir disabled birey4 birey5 birey6
+ + +

Birden fazla dizin belirtmek de mümkündür:

+ +
Userdir "public_html" "/usr/siteler" "http://example.com/"
+ + +

Bu örneğe göre, http://example.com/~ali/bir/iki.html + şeklinde bir istek alındığında sunucu önce + http://example.com/~ali/bir/iki.html yönlendirmesini + deneyecektir. Onu bulamazsa isteği + /usr/siteler/ali/bir/iki.html dosyasını arayacak onu da + bulamazsa istemciyi http://example.com/ali/bir/iki.html + adresine yönlendirecektir.

+ +

Argüman listesine bir yönlendirme ekleyecekseniz, bu, listenin son + elemanı olmalıdır. Apache httpd yönlendirmenin başarılı sonuç verip + vermediğini bilemeyecektir. Bu bakımdan, listede bu yönlendirmeden + sonra bir yönlendirme daha bulunması daha iyi olacaktır.

+ +

Kullanıcı dizini dönüşümü Apache 2.1.4 sürümü ve sonrasında öntanımlı + olarak etkin değildir. Daha önceki sürümlerde bir + UserDir yönergesinin yokluğunda + UserDir public_html öntanımlıydı.

+ +

Ayrıntıların birleştirilmesi

+

Etkinleştirilen ve etkisizleştirilen kullanıcılara özgü listeler küresel + etki alanından sanal konak etki alanına aktarılırken yer değiştirme + yapılır, mevcutla birleştirilmez.

+ + +

Ayrıca bakınız:

+ +
+
+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ja  | + ko  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3