From 6beeb1b708550be0d4a53b272283e17e5e35fe17 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Sun, 7 Apr 2024 17:01:30 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.57. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8 | 246 +++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 246 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8 b/docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..5c090fc --- /dev/null +++ b/docs/manual/programs/htcacheclean.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,246 @@ + + + + + +htcacheclean - Disk arabelleğini temizler - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + +
<-
+

htcacheclean - Disk arabelleğini temizler

+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ko  | + tr 

+
+ +

htcacheclean, + mod_cache_disk deposunun boyutlarını belli sınırlar + içinde veya kullanımdaki dosya düğümlerinin sınırları içinde tutmak için + kullanılır. Bu araç ya elle ya da bir artalan süreci + olarak çalıştırılır. Artalan süreci olarak çalıştırıldığında, silinecek + arabellek içeriğini tespit etmek için arabellek dizinlerine belli + aralıklarla bakmak dışında uykuda olur. Artalan sürecini temiz olarak + durdurmak için TERM veya INT sinyali göndermeniz yeterlidir. Elle + çalıştırıldığında, silinecek arabellek içeriğini tespit etmek için + arabellek dizinlerine bir kereliğine bakar. Bir veya daha fazla URL + belirtilmesi durumunda arabellekte olanlar arabellekten silinir.

+
+ +
top
+
+

Kullanım

+

htcacheclean + [ -D ] + [ -v ] + [ -t ] + [ -r ] + [ -n ] + [ -Rboyut ] + -pyol + [ -lsınır | + [ -Lsınır ]

+ +

htcacheclean + [ -n ] + [ -t ] + [ -i ] + [ -Ppiddosyası ] + [ -Rboyut ] + -dsüre + -pyol + [ -lsınır | + [ -Lsınır ]

+ +

htcacheclean + [ -v ] + [ -Rboyut ] + -pyol + [ -a ] + [ -A ]

+ +

htcacheclean + [ -D ] + [ -v ] + [ -t ] + [ -Rboyut ] + -pyol + url

+
top
+
+

Seçenekler

+
+
-d süre
+
Artalanda çalışarak süre dakikada bir + arabelleği temizler. Bu seçenek -D, + -v ve -r + seçenekleri ile birlikte kullanılamaz. Artalan sürecini temiz olarak + sonlandırmak için SIGTERM veya SIGINT göndermek + yeterlidir.
+ +
-D
+
Kuru kuruya çalışıp, hiçbir şeyi silmez. + -d seçeneği ile birlikte kullanılamaz. Kuru + çalıştırma sırasında -t seçeneği ile dizinler + silinmek istenirse, statlarda silinmiş görünen dosya düğümleri silinmiş + dizinler olarak hesaba katılmaz ve tahmini olarak imlenir.
+ +
-v
+
Çıktı daha ayrıntılı olur. -d seçeneği + ile birlikte kullanılamaz.
+ +
-r
+
İyice temizlik yapılır. Bunun için Apache HTTP sunucusunun + çalışmadığı varsayılır (aksi takdirde arabellek içeriği bozulabilir). + -t seçeneğinin de uygulanmasını sağlar. + -d seçeneği ile birlikte kullanılamaz.
+ +
-n
+
Nazik olur. Diğer süreçlerin yararına daha yavaş çalışır. (a) disk + G/Ç işlemlerinde gecikmeler olursa ve (b) çekirdek bu arada başka bir + süreci öne çekmişse htcacheclean uyumayı + tercih edecektir.
+ +
-t
+
Tüm boş dizinleri siler. Öntanımlı olarak, sadece arabellek dosyaları + silinirse de bazı yapılandırmalarda büyük miktarda dizin oluşturulması bu + seçeneğin kullanılmasını gerektirebilir. Yapılandırmanız çok sayıda dizin + gerektiriyorsa ve dosya düğümlerinin veya dosya ayırma tablolarının + tükenmesi sözkonusu ise bu seçeneğin kullanılması önerilir.
+ +
-p yol
+
yol, disk arabelleğinin kök dizini olarak + belirtilir. CacheRoot + yönergesinde belirtilen dizin olmalıdır.
+ +
-Ppiddosyası
+
Artalan süreci olarak çalışmada süreç kimliğinin yazılacağı dosyanın + adını belirtmek için kullanılır.
+ +
-Rboyut
+
Disk bloklarının boyunu denkleştirmek için yuvarlanacak üst boyutu + belirtmekte kullanılır. Arabellek bölümünün blok boyutunu belirler.
+ +
-l sınır
+
sınır, disk arabelleğinin toplam boyutu + olarak belirtilir. Değerin öntanımlı olarak bayt cinsinden belirtileceği + varsayılır. Değerin sonuna kilobayt için K, megabayt + M, Gbayt için G harfi konulabilir.
+ +
-Llimit
+
Disk arabellek dosyası düğümü toplamının sınırını belirlemekte + kullanılır. Değerin sonuna kilobayt için K, megabayt + M, Gbayt için G harfi konulabilir.
+ +
-i
+
Akıllı olup sadece disk arabelleği değiştiği zaman çalışır. Bu + seçenek -d seçeneği ile birlikte + belirtilmek zorundadır.
+ +
-a
+
O an arabellekte saklanmakta olan URL'leri listeler. Birden fazla aynı + URL varsa yalnız biri listelenir.
+ +
-A
+
O an arabellekte saklanmakta olan URL'leri öznitelikleri ile listeler. + Öznitelikler şu sırayla verilir: url, header size, body size, status, + entity version, date, expiry, request time, response time, body present, + head request
+
+
top
+
+

Belli bir URL'nin silinmesi

+

htcacheclean tarafından aktarılan URL'ler + arabellekten silinir. Bir URL birden fazla mevcutsa hepsi silinir.

+ +

Ters vekilli bir URL silinmişse, etkin URL Host başlığı + port, yol ve sorgu ile + oluşturulur. Bir sorgu dizgesi olsun olmasın, URL içinde '?' daima açıkça + belirtilmelidir. Örneğin, localhost sunucusundaki + / yolu silinmek istenirse silinecek URL + http://localhost:80/? olurdu.

+ +
top
+
+

Arabellekteki URL'lerin listelenmesi

+

htcacheclean'e + -a veya -A + seçeneğinin aktarılmasıyla, arabellekteki URL'ler bulundukça her satıra bir + URL gelecek biçemde listelenir. -A seçeneği + URL'nin ardından arabellek içeriğini tamamını şu sırayla dökümler:

+ +
+
url
Öğenin URL'si.
+
header size
Bayt cinsinden başlık uzunluğu.
+
body size
Bayt cinsinden gövde uzunluğu.
+
status
Arabellekteki yanıtın durumu.
+
entity version
Öğenin silinmeksizin kaç kere + doğrulandığı.
+
date
Yanıt tarihi.
+
expiry
Yanıtın zaman aşımı tarihi.
+
request time
İsteğin başlama zamanı.
+
response time
İsteğin bitiş zamanı.
+
body present
0 ise istekle birlikte gövde saklanmaz, 1 ise + saklanır.
+
head request
1 ise, öğe, gövde olmaksızın arabellekli bir + HEAD isteği içerir, 0 ise içermez.
+
+
top
+
+

Çıkış Durumu

+

htcacheclean, tüm işlemler başarıyla + yerine getirildiğinde 0, aksi takdirde 1 + döndürür. Bir URL belirtildiğinde, bu URL arablleklenmi ve silinmişse + 0, aksi takdirde 2 döndürür. URL'nin silinmesi + sırasında bir hata oluşursa 1 döndürür.

+
+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ko  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3