From 6beeb1b708550be0d4a53b272283e17e5e35fe17 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Daniel Baumann Date: Sun, 7 Apr 2024 17:01:30 +0200 Subject: Adding upstream version 2.4.57. Signed-off-by: Daniel Baumann --- docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8 | 150 ++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 150 insertions(+) create mode 100644 docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8 (limited to 'docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8') diff --git a/docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8 b/docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8 new file mode 100644 index 0000000..73a7037 --- /dev/null +++ b/docs/manual/vhosts/fd-limits.html.tr.utf8 @@ -0,0 +1,150 @@ + + + + + +Dosya Tanıtıcı Sınırları - Apache HTTP Sunucusu Sürüm 2.4 + + + + + + + +
<-
+

Dosya Tanıtıcı Sınırları

+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ja  | + ko  | + tr 

+
+ + +

Çok büyük sayıda sanal konak kullanıyorsanız ve bunların her biri için + ayrı günlük kayıtları tutuyorsanız, Apache dosya tanıtıcılarını + tüketebilir. Apache tarafından, dahili olarak 10-20 dosya tanıtıcıya ek + olarak her hata günlüğü için bir ve her diğer günlük kaydı için bir dosya + tanıcı kullanılır. Unix işletim sisteminde dosya tanıtıcıların sayısı + süreç başına 64 taneyle sınırlıdır ve gerekirse donanıma bağlı olarak + arttırılabilir.

+ +

Apache gerektiğinde bu sınırı kendisi arttırmaya çalışırsa da bu her + zaman mümkün olmaz. Şöyle ki:

+ +
    +
  1. Sisteminiz setrlimit() sistem çağrısını + sağlamıyordur.
  2. + +
  3. Sisteminizde setrlimit(RLIMIT_NOFILE) çağrısı hiçbir işe + yaramıyordur (örneğin, Solaris 2.3).
  4. + +
  5. Dosya tanıtıcılarının sayısı donanıma bağlı olarak daha fazla + arttırılamıyordur.
  6. + +
  7. Sisteminiz dosya tanıtıcı sayısını başka sınırlara bağlı kılmıştır: + örneğin stdio akımları ile ilgili sınır, dosya tanıtıcı sayısının + 256’nın altında ollmasını gerektiriyordur (Solaris 2).
  8. +
+ +

Böyle sorunlar karşısında yapabilecekleriniz:

+ +
  • Ana günlük dosyaları hariç, <VirtualHost> bölümlerinde günlük dosyası + belirtmeyerek günlük dosyası sayısını düşürürsünüz. (Bunun nasıl + yapılacağını öğrenmek için Günlük kayıtlarının + ayrıştırılması bölümüne bakınız.)
  • + +
  • Sisteminizde serbest dosya tanıtıcı sayısı 1-2 civarına düşerse + Apache’yi aşağıdaki gibi bir betikle yeniden çalıştırarak dosya + tanıtıcı sayısını arttırabilirsiniz: + +

    + #!/bin/sh
    + ulimit -S -n 100
    + exec httpd
    +

    +
  • +
+ +
+
top
+
+

Günlük kayıtlarının ayrıştırılması

+ +

Günlük dosyalarını çok sayıda sanal konak için ortak olarak + kullanıyorsanız, sanal konaklar için istatistiksel çözümlemeler yapmak + amacıyla sırası geldiğinde bunları ayrıştırabilirsiniz. Bu işlem aşağıda + anlatıldığı gibi yapılabilir.

+ +

İlk iş olarak, sanal konak bilgilerini günlük girdilerine eklemeniz + gerekir. Bu işlem, LogFormat yönergesi ve + %v biçem değişkeni ile yapılabilir. Günlük girdisi biçem + dizgesinin başına bunu ekleyiniz:

+ +
LogFormat "%v %h %l %u %t \"%r\" %>s %b" vhost
+CustomLog logs/multiple_vhost_log vhost
+ + +

Bu yapılandırma ile her günlük kaydının başında sanal konağın + ServerName yönergesine belirtilen + ismi eklenir. (Günlük dosyalarınızın kişiselleştirilmesi ile ilgili daha + fazla bilgi için mod_log_config belgesine bakınız.)

+ +

Günlük dosyanızdaki kayıtları bileşenlere göre gruplamak isterseniz + split-logfile + programını kullanabilirsiniz. Bu programı Apache dağıtımının + support dizininde bulabilirsiniz.

+ +

Programı aşağıdaki gibi çalıştırın:

+ +

+ split-logfile < /logs/multiple_vhost_log +

+ +

Bu programı sanal konaklar için tuttuğunuz günlük dosyasının ismini + argüman olarak belirterek çalıştırdığınızda o dosyadaki kayıtlardan her + sanal konak için ayrı bir günlük dosyası + (konakadı.log) üretilir.

+ +
+
+

Mevcut Diller:  en  | + fr  | + ja  | + ko  | + tr 

+
top

Yorumlar

Notice:
This is not a Q&A section. Comments placed here should be pointed towards suggestions on improving the documentation or server, and may be removed by our moderators if they are either implemented or considered invalid/off-topic. Questions on how to manage the Apache HTTP Server should be directed at either our IRC channel, #httpd, on Libera.chat, or sent to our mailing lists.
+
+ \ No newline at end of file -- cgit v1.2.3